пʼятниця, 21 травня 2021 р.

Перша Сповідь і Перше Причастя

11 травня 2021 року Божого об 11.00 у Храмі Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в житті маленьких школярів 4 класу ТОНРЦ відбулася одна із найважливіших урочистостей – Перша Сповідь і Перше Причастя. Перший раз до свого серця прийняли Ісуса діти, які наполегливо готувались до цієї події протягом двох років, беручи участь в катехизах (вчитель християнської етики Козак Ю.С.). Разом із дітьми в Літургії взяли участь батьки, хресні батьки, родичі, щоб разом розділити це свято.
На початку Святої Меси діти зібрались перед храмом. Священник вийшов до них з привітанням, поблагословив , покропив свяченою водою. Також діти попросили благословен ня у своїх батьків. Потім всі процесійно зайшли в храм.
Свято пройшло дуже гарно. Діти брали активну участь у Літургії читаючи читання, співаючи псалми, проголошуючи молитву вірних. Також зворушливим був момент самого Причастя. З великим хвилюванням та нетерпінням діти очікували на цей особливий день, щоб прийняти Ісуса. Отець Ярослав Шевчук привітав причасників з їх першим важливим християнським екзаменом у житті. Звертаючись до батьків, священик подякував їм за зусилля у християнському вихованні дітей і побажав надалі виховувати їх у християнській вірі та прикладом свого життя передавати їм любов до Бога і ближніх.
Ми щиро вітаємо всіх дітей і бажаємо, щоб їхні серця завжди були відкриті для Ісуса! Нехай Господь Бог завжди буде поруч із вами і охороняє ваші добрі серця, чуйну душу і лагідну вдачу від усього злого, допомагає вам творити добро. Нехай наділяє вас міцним здоров’ям та любов’ю. Щоб ви назавжди були благословенні, та росли в Його благодаті. Вітаємо!
Нехай Всемогутній Господь благословить дітей, батьків, учителів, наставників на добре християнське життя!!!